News

Sinoptik.bg навършва 15 години

Платформата за прогноза за времето предлага покритие на 80 000 локации в цял свят

15 май, 2022 г., гр. София. Сайтът Sinoptik.bg празнува своя 15-и рожден ден. Платформата, част от портфолиото на медийната и технологична компания Нет Инфо, е един от най-предпочитаните източници на информация за времето у нас. Покритието на 80 000 локации от цял свят осигурява на потребителите максимален комфорт и бърз достъп до прогнозата, дори в най-отдалечените и непознати дестинации по Земята.

През годините функциите на Sinoptik.bg стават все повече, особено след създаването на мобилното приложение, което може да бъде свалено безплатно от Google Play, App Store и AppGallery. Сред тях попадат моментна прогноза, прогноза за следващите 24 часа, пет и десет дни. В апликацията могат да бъдат открити още информация за фазите на луната, атмосферното налягане, както и други полезни данни. Допълнителна стойност добавя и секцията „Снимка на деня“, в която се публикуват авторски снимки на потребителите.

При създаването си през 2008 г. Sinoptik.bg е един от първите по рода си сайтове и предлага покритие на 1000 населени места, а днес е използван от милиони потребители. Платформата продължава да следи нуждите на потребителите си и да се развива, за да отговори на високите очаквания на аудиторията.

За Sinoptik.bg

Sinoptik.bg предлага подробна прогноза за времето за повече от 80 хиляди локации както на местно, така и на международно ниво. Sinoptik.bg е един от първите сайтове за времето в България и е признат от потребителите като доверена и предпочитана ежедневна дестинация. Платформата отбелязва над 1,3 милиона реални потребители месечно според данните на Gemius Bulgaria за месец април 2023 г.

За Нет Инфо

Нет Инфо е българска дигитална медийна и технологична компания, част от Нова Броудкастинг груп, която достига до 89% от интернет потребителите в България, според данни на Гемиус за м. април 2023г. В портфолиото на компанията са някои от най-големите и посещавани сайтове – АБВ Поща, Nova.bg, Vesti.bg, Dariknews.bg, Sinoptik.bg, Edna.bg, Gong.bg, Pariteni.bg и др., както и платформите за разпространение на уникално видео съдържание Vbox7 и NovaPlay – изключителен достъп до телевизионни сериали, риалити формати и предавания. Нет Инфо предоставя висококачествено съдържание, иновативни дигитални продукти и възможност за мобилност за потребителите във всеки един момент от ежедневието им.