News

Sinoptik.bg празнува своя 13-и рожден ден

Днес Sinoptik.bg отбелязва своя 13-и рожден ден. Сайтът, част от портфолиото на една от най-големите онлайн платформи в България – Нетинфо, стартира през 2008 г. и първоначално предлага прогноза за времето за 1000 локации, 300 от които у нас. Днес, 13 години по-късно, българите планират времето си в 80 000 точки от страната и целия свят със Sinoptik.bg – един от първите уебсайтове за прогноза за времето в България

Детайлна 24-часова, 5-дневна и 10-дневна прогноза за времето, информация за летните и зимните курорти, както и информация за фазите на Луната, са сред ключовите секции на сайта. От голяма полза е и функцията, която представя нагледно промяната на температурата, валежите и облачността над България и съседните страни.

През 2014 г. стартира мобилното приложение на Sinoptik.bg, което незабавно се превръща в една от най-популярните апликации у нас. Най-новата му версия за Android и iOS предлага подробна информация за времето навсякъде и по всяко време, като осигурява на потребителите навременна проверка на актуалната прогноза. Приложението разполага още с уиджет, който дава възможност за проследяване на времето от началния екран на мобилния телефон.

От 2019 г. потребителите могат да изпращат и свои авторски снимки, които могат да намерят място в секцията “Снимка на деня“.

Екипът на сайта благодари на всички потребители, за които денят започва със Sinoptik.bg!