News

Платформата DogsАndCats.bg отбелязва своя първи рожден ден

Платформата DogsAndCats.bg, част от медийната и технологична компания Нет Инфо, отбелязва първия си рожден ден. Сайтът, стартирал през 2021 г., събира на едно място качествено и достоверно съдържание, предназначено за всички настоящи и бъдещи собственици на кучета и котки. Полезната информация в платформата е поднесена на разбираем език за всички потребители, които искат да получат допълнителни знания и опит в отглеждането на животните.

Още в първата година от създаването си, DogsAndCats.bg успя да спечели и своите първи престижни награди от конкурса “Сайт на годината 2022″. Специално подбрано жури от професионалисти в дигиталния бизнес отреди на сайта третото място в категория „Медиен Сайт”. Платформата получи и признание от публиката, като зае третото място след гласуване на потребители.

Тази година платформата се присъедини и към кампанията на водещите на Прогнозата за времето на NOVA – „Време за надежда“. В DogsAndCats.bg може да бъде открита информация не само за кучета, но и за котки, които търсят своя нов дом и грижовни стопани. Сайтът партнира още с редица неправителствени организации, като „Четири лапи“ и Stray Angels, включвайки се в различни благотворителни инициативи и кампании, посветени на отговорната грижа за домашни любимци.

С над 2000 материала за кучета и котки, съдържанието в сайта е организирано в шест категории – Здраве и хранене, Грижа, Поведение и дресура, Отглеждане, Размножаване и Породи. В тях потребителите могат да открият най-честите проблеми и техните решения по отношение на здравето, храненето, грижата, хигиената, поведението, възпитанието, размножаването и кастрацията на домашните любимци. В сайта има още списъци с 230 породи кучета и 60 породи котки, както и различни класации, в които те попадат. Това лято платформата отразява и партнира още с международна изложба с над 150 котки от най-различни породи.