News

Бисер Тошев: Вече 17 години Gong.bg се стреми да помага на развитието на българския спорт

Бисер Тошев е утвърден спортен журналист с близо 18-годишен опит в областта на медиите. От 2019 г. e главен редактор на водещия спортен сайт Gong.bg. Той стартира професионалния си път през 2006 година. Бил е редактор и заместник главен редактор в българската редакция на испанското футболно списание Don Balon. Повече от десетилетие е бил редактор и в Sportal.bg. През всичките тези години Бисер Тошев се утвърждава като професионалист, който е изключително отдаден на работата  си. Притежава разнообразен опит и познания, като името му се свързва със задълбочени анализи по актуални спортни теми.

Тази година Gong.bg става на 17 г. На какво се дължи успехът на спортната платформа през всички тези години?

– На първо място на много труд, страст и отдаденост през всичките тези 17 години. Това стои в основата на професионалния успех. Ние ценим и обичаме професията си и това, което правим, ни носи удовлетворение. Всеки ден ходим с желание на работа, заредени с ентусиазъм.

В Нет Инфо и в частност Gong.bg има няколко много важни неща, които винаги ни държат будни. Това са налаганите високи стандарти, непрестанният ни стремеж към развитие и конкретните цели, които си поставяме. Водещи са желанието, амбицията, волята и упоритостта да вървим напред. Всъщност, това ни обединява. Стараем се да бъдем продуктивни и когато изпитваме трудности, да търсим правилните решения, а не да обясняваме защо нещата няма да се получат.

Как преминава един работен ден в редакцията на Gong.bg?

– Всеки ден е различен, но винаги работната среда е динамична. Като се замисля обаче тук може би по-точният въпрос е “как преминава едно работно денонощие в нашата редакция”. Защото, ние сме длъжни да отговаряме на високите очаквания на нашата аудитория. Именно поради тази причина следим събития на живо, предоставяме информация и интересни новини, анализи и видеа от рано сутрин до полунощ, а дори и след това. Нашият видео екип пък се стреми да бъде на мястото на всяка гореща точка.

Както всички знаем  Нова Броудкастинг Груп инвестира много в качествено спортно съдържание и предлага на българската аудитория достъп до едни от най-атрактивните първенства в световен мащаб. Нашият стремеж е цялото това съдържание да интегрираме в Gong.bg. Това дава възможност на потребителите ни първи да научават любопитните новини, да гледат интересни репортажи и предавания. Следим и първенствата на еfbet Лига, Висшата лига на Англия, Лига 1, Бундеслигата и още доста други. За любителите на НВА и Формула 1 също предоставяме множество новини и видеа от мачовете и състезанията. Успяхме да сформираме добър екип от професионалисти и добра работна среда, в която да се изявят.

През 2024 г. предстоят две ключови спортни събития – UEFA EURO 2024 и Летните олимпийски игри в Париж. Нова Броудкастинг Груп придоби правата за Европейското първенство по футбол. Как Gong.bg ще отрази двете събития?

– Всички много се вълнуваме и очакваме с нетърпение големите състезания. Това са събития с огромно спортно и обществено значение. Европейското първенство ще събере на едно място най-добрите отбори от Стария континент, а Олимпиадата – най-добрите спортисти от цял свят. Това не са просто спортни събития, а символ на човешката сила, воля и амбиция. Големите спортни надпревари показват, че независимо от противопоставянето и различията, нациите могат да бъдат обединени около една обща голяма страст. И това е феноменът, който сплотява хората – спортът.

Фокусът към спортистите по време на тези големи форуми е огромен и именно поради тази причина, освен че трябва да демонстрират своя потенциал, е нужно с действията и поведението си да служат за пример на подрастващото поколение.

По време на предстоящото Европейско първенство и на Олимпиадата в Париж стремежът на Gong.bg ще е насочен към това да потопим изцяло феновете на футбола и спорта в двете надпревари. За тази цел подготвяме отделни специални секции, посветени на предстоящите събития.

Това, че Нова Броудкастинг Груп придоби правата за UEFA EURO 2024 ни дава изключителната възможност да излъчим на живо в Gong.bg всички мачове от първенството. Очаквайте също разнообразно и интересно съдържание, множество новини, коментари, анализи и видеа за всеки един гол или любопитна ситуация.

Gong.bg ще следи на живо и Олимпиадата и представянето на българските олимпийци в Париж. Но нашата работа не започва със старта на Игрите, а доста преди това. Целта е да запознаем нашата аудитория как българските участници са стигнали дотук, какви усилия са положили и какво очакват от големия форум.

По време на UEFA EURO 2024 и Олимпиадата сме подготвили и няколко любопитни игри за нашите потребители. Няма да ги разкривам, за да запазим елемента на изненада.

Какви са предизвикателствата пред Gong.bg?

– Всеки ден срещаме нови предизвикателства, защото целта ни е винаги да предоставяме навременна, точна и обективна информация и да защитим името си на достоверен източник на информация. Радвам се, че успяваме да поддържаме високо ниво на мотивация и продуктивност дори и в напрегнати ситуации.

А кои са най-запомнящите се моменти в работата ви през тези години?

-Най-запомнящите и паметни моменти са, когато имаме удоволствието да отразяваме големите успехи на българските спортисти. И когато имаме усещането, че сме били в помощ на развитието на българския спорт. Дори и с критичните си анализи, градивни коментари и изваждането на светло на съществуващите проблеми, в следствие на което те могат да бъдат решени.

Но най-значимо и удовлетворяващо за нас е, когато получаваме положителна обратна връзка от аудиторията, което е реалната оценка за работата ни. Тук е мястото да благодаря на нашите читатели и зрители за доверието, което ни оказват през годините. Благодарение на тях Gong.bg се наложи като водещ спортен сайт в България.