News

Последният брой Монитор е увековечен в 24 колекционерски NFТ

Вестник Монитор излезе за последен път на 22 март 2022 година. Последните 24 копия на последния, 24 страничен брой на вестник Монитор, са публикувани, като NFT – уникални blockchain токена.

Числото е избрано, за да символизира всяка една от 24-те години, в които вестникът живя в българското медийно пространство, след появата си през 1998 г. 24-те уникални копия на последния брой вече са достъпни за ценителите на историята на българските медии в криптоплатформата OpenSea. https://opensea.io/monitornewspaper  

„Вярваме, че сме избрали точния момент за тази стъпка. Тя ще ни даде възможност да инвестираме още по-мащабно във вестниците „Телеграф“ и „Мач Телеграф“. И двата вестника са с водещи и стабилни позиции на българския пазар и ние ще продължим да разширяваме тяхното влияние. Това включва и онлайн пространството, след успешната им дигитална трансформация от екипа на Нет Инфо“ – коментира Дирк Геркенс,  главен изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп и директор „Програмиране, продукция и рекламни продажби“ на Юнайтед Медия.

Какво всъщност е NFT?

Т.нар. Незаменяеми токени (Non-Fungible Tokens) трансформират дигитални творби на изкуството и всякакви дигитални обекти с колекционерска стойност в уникални проверими активи. Идеални са за видео, снимки, картини и музикални произведения. Тези активи пък от своя страна могат да се търгуват в блокчейн системата – най-новият хит във валутните технологии, който представлява криптиран и защитен метод за съхраняване на стойност, независим от централните банки, които издават добре познатите ни конвенционални валути. Важна подробност е, че за да си купите NFT, трябва да имате дигитален криптопортфейл. Такъв можете да си създадете, след като закупите криптовалута, която да съхраните в него. След това сте готов за покупка.

Потърсете вашето копие на този адрес:

https://opensea.io/monitornewspaper