News

14 години българите планират времето си със Sinoptik.bg

Сайтът Sinoptik.bg, част от портфолиото на медийната и технологична компания Нет Инфо, празнува своя 14-и рожден ден. Платформата, която стартира през 2008 г., е една от първите по рода си в у нас и бързо се превръща в предпочитан източник на информация за времето в България и по света.

При създаването си сайтът предлага покритие от 1000 населени места, а днес аудиторията може да се информира за времето в над 80 000 локации от цял свят. През годините функциите на Sinoptik.bg стават все повече и през 2014 г. e създадено мобилното приложение, за да предлага максимален комфорт и бърз достъп до прогнозата за времето. Апликацията може да бъде свалена безплатно от Google Play, App Store и AppGallery.

Сред ключовите функции на Sinoptik.bg попадат моментната прогноза, прогноза за следващите 24 часа, пет и десет дни, както и допълнителна полезна информация, свързана с времето. Добавена стойност на платформата дава и възможността потребителите да изпращат свои авторски снимки, които могат да бъдат публикувани в секцията „Снимка на деня“.

Развитието на Sinoptik.bg следва логиката на развитието на потребностите на аудиторията и съвсем скоро ще предложи по-подробна прогноза и нови функционалности, които да отговорят на високите очаквания и ритъм на живот на потребителите.