News

Трафик тенденции по време на COVID-19

В условията на извънредно положение в страната сайтовете от портфолиото Нетинфо, отбелязват значителен ръст на средномесечното активно потребление. Виж всички данни ТУК.

Социалната изолация води до повишаване на прекараното време онлайн, което удвоява ползването на новинарските сайтове. Най-силен е ефектът в Nova.bg. Потребителите са се увеличили със 151%, а сесиите с 223%. 

Увеличеното потребление се дължи в 80% на новините, свързани с извънредните мерки и пандемията. Но наблюдаваме увеличение и на останалото съдържание, което се обяснява повишеното време онлайн.

С 30% се увеличава потреблението на развлекателно съдържание. Това се вижда във Vbox7, Edna.bg и дори в спортния сайт Gong.bg.  Времето онлайн във Vbox7 е удвоено.

Във всички сайтове се увеличава интересът към съдържание, свързано с икономическата конюнктура. Това се вижда най-силно в Pariteni.bg, сайтът за лични финанси.

ABV поща, въпреки огромната си потребителска база, също отбелязва рекорден ръст от 13% или над 600 хил. потребители. 
Увеличава се и ecommerce комуникацията – регистрации в електронни магазини и съобщения за извършени доставки, проследяващи кодове и други.
Наблюдаваме увеличаване на регистрациите с над 60%, което се дължи на преминаването към онлайн обучения и home office платформи. Скокът е рязко изразен при групата 13-19 години, където има утрояване.

Запазва се тенденцията за прехвърляне на трафикът от desktop към mobile. Дори и вкъщи, потребителите предпочитат да използват своите телефони.
Актуални данни от Google Analytics за всеки един от сайтовете на НетИнфо може да следите в динамичните дейта бордове на съответния сайт на Netinfo.bg