News

АБВ поща достига до над 50% от българските потребители през април

Промяната в ежедневието на хората води до повишаване на прекараното време онлайн. Социалната изолация, призивите всички хора да си останат вкъщи и хоум офисите повишават потреблението на услуги предоставящи онлайн чатове и платформи за комуникация, също така и пазаруването онлайн.  Доказателство за това са резултатите за reach на АБВ поща за април 2020 година, според Гемиус България.

През месец април, АБВ поща достига до 2 350 600 реални потребители, според Гемиус, което е най-високият резултат постигнат от български сайт. Това са повече от 50% от интернет потребителите в България. Всички нови платформи за комуникация или пазаруване, които започваме да използваме в следствие на ситуацията изискват регистрация с имейл.

Ръст в потреблението отчитат и всички останали сайтове от групата на НетИнфо, като общият reach на медията достига до 82% от българските интернет потребители за април 2020г., според Гемиус България.

Дори и вкъщи, потребителите предпочитат да използват своите телефони и се запазва тенденцията за прехвърляне на трафикът от desktop към mobile. Мобилното приложение на АБВ поща бележи ръст от 83% спрямо предходният месец Март и 112% спрямо месец Януари 2020г.